Guides og infomationer

Hornhindebetændelse: Årsager, symptomer og behandling 

Hornhinden er det klare, ydre lag af øjet, der er med til at beskytte det. Hornhinden kan blive betændt, når den bliver irriteret eller beskadiget. Denne tilstand kaldes keratitis. Keratitis kan være forårsaget af infektion, skade eller andre tilstande. Symptomerne omfatter rødme, smerte, lysfølsomhed og sløret syn. Behandlingen afhænger af årsagen og kan omfatte hjemmepleje, receptpligtige øjendråber eller operation.

Årsager til hornhindebetændelse

Keratitis har mange mulige årsager. Det kan skyldes infektion med bakterier, virus, svampe eller amøber. Det kan også skyldes et fremmedlegeme i øjet, f.eks. snavs, metalspåner eller træspåner. I sjældne tilfælde kan det være forårsaget af autoimmune sygdomme eller kræft.

Symptomer på hornhindebetændelse

Symptomer på keratitis omfatter rødme, smerte, lysfølsomhed og sløret syn. Symptomerne kan opstå pludseligt eller gradvist. De kan blive værre med tiden, hvis tilstanden ikke behandles.

Behandling af hornhindebetændelse

Behandlingen af keratitis afhænger af årsagen. Hjemmeplejeforanstaltninger som f.eks. at anvende varme kompresser på det berørte øje og undgå irriterende stoffer som f.eks. røg og støv kan hjælpe med at lindre symptomerne. Det kan være nødvendigt med receptpligtige øjendråber eller salver for at fjerne infektionen. I alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt at operere for at fjerne skadet væv eller rette op på et strukturelt problem i øjet.

Hornhindebetændelse er en tilstand, der forårsager betændelse i hornhinden. Den kan skyldes infektion, skade eller andre forhold. Symptomerne omfatter rødme, smerte, lysfølsomhed og sløret syn. Behandlingen afhænger af årsagen og kan omfatte hjemmeplejeforanstaltninger, receptpligtige øjendråber eller salver eller operation. Hvis du oplever symptomer på keratitis, skal du gå til din læge for at få behandling.

Indholdsfortegnelse

endagslinser

Endagslinser

Sammenlign priser og tilbud på endagslinser fra danske forhandlere.

ugelinser

Ugelinser

Se de bedste aktuelle tilbud på ugelinser fra danske forhandlere.

maanedslinser

Månedslinser

Få et overblik over de bedste priser fra førende danske forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anmeldelser
Begynd at skrive for at se de produkter du leder efter.