Guides og infomationer

Hvad er kontaktlinser lavet af?

Hvis du bruger kontaktlinser, ved du, at de er en vigtig del af dit daglige liv. Men har du nogensinde spekuleret på, hvad de er lavet af? I dette blogindlæg vil vi se nærmere på de materialer, der bruges til at fremstille kontaktlinser, og hvordan de gavner dit syn.

Der findes to hovedtyper af kontaktlinser: hårde og bløde. Hårde kontaktlinser er fremstillet af et stift, ufleksibelt materiale, der dækker hele hornhinden. De er mindre behagelige end bløde linser og skal fjernes hver nat for at blive rengjort. Bløde kontaktlinser er derimod fremstillet af fleksibelt materiale, der tilpasser sig øjets form. De fås som daglige, ugentlige eller månedlige engangslinser og kan bæres i længere perioder.

Langt de fleste bløde kontaktlinser er fremstillet af silikonehydrogel, en type plast, der er meget permeabel for ilt. Dette materiale blev først introduceret i slutningen af 1980’erne og blev hurtigt standarden for fremstilling af bløde linser. I dag bruger alle større mærker af bløde kontaktlinser silikonehydrogel i deres produkter.

En af fordelene ved silikonehydrogel er, at det giver mere ilt mulighed for at nå hornhinden end traditionelle bløde linsematerialer. Dette er vigtigt, fordi ilt er afgørende for at bevare et sundt syn. Iltmangel kan føre til en række synsproblemer, herunder sår på hornhinden og neovaskularisering (vækst af nye blodkar i øjet)

Ud over at være permeabel for ilt er silikonehydrogel også meget holdbar. Det modstår proteinopbygning og reducerer de aflejringer, der kan forårsage irritation og ubehag. Af disse grunde er silikonehydrogel et ideelt materiale til både kontaktlinser til daglig brug og kontaktlinser til længerevarende brug.

Nu hvor du ved mere om de materialer, der bruges til at fremstille kontaktlinser, kan du føle dig tryg ved dit valg af at bære dem. Uanset om du foretrækker hårde eller bløde linser, kan du være sikker på, at de er fremstillet af materialer af høj kvalitet, der holder dine øjne sunde og behagelige. Hvis du har spørgsmål om valg af den rigtige type linser til dine behov, skal du ikke tøve med at rådføre dig med din øjenlæge.

Indholdsfortegnelse

endagslinser

Endagslinser

Sammenlign priser og tilbud på endagslinser fra danske forhandlere.

ugelinser

Ugelinser

Se de bedste aktuelle tilbud på ugelinser fra danske forhandlere.

maanedslinser

Månedslinser

Få et overblik over de bedste priser fra førende danske forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5/5 - (11 stemmer)
Begynd at skrive for at se de produkter du leder efter.