Guides og infomationer

Årsager til dine øjne løber i vand

Har du nogensinde spekuleret på, hvorfor dine øjne vandrer? Det kan skyldes noget i dine omgivelser, en allergi eller endda et tegn på et større problem. Her er nogle almindelige årsager til rindende øjne.

Allergier

En af de mest almindelige årsager til rindende øjne er allergier. Hvis du har sæsonbestemt allergi, er der stor sandsynlighed for, at dine øjne løber mere i vand om foråret, når der er pollen i luften. Allergier kan også skyldes skæl fra kæledyr, støvmider og andre miljømæssige faktorer. Hvis dine øjne ofte løber i vand, og du også har en løbende næse, kløende øjne eller nysen, er det sandsynligvis allergi.

Syndrom med tørre øjne

Syndromet tørre øjne opstår, når dine tårer ikke smører dine øjne tilstrækkeligt. Dette kan ske på grund af medicin, alder, allergier eller visse medicinske tilstande. Hvis du lider af tørre øjenlidelser, kan dine øjne føles irriterede og ubehagelige. De kan også væske hyppigere i et forsøg på at smøre øjet.

Bindehindebetændelse 

Konjunktivitis (pink eye) er en infektion eller irritation af bindehinden, som er den klare membran, der dækker den hvide del af øjet og danner linje for øjenlåget. Lyserødt øje er ofte smitsomt, og symptomerne omfatter rindende, røde øjne. Hvis du tror, at du har lyserøde øjne, er det vigtigt at gå til lægen, så du kan få behandling og undgå at smitte andre.

Blokerede tårekanaler 

En blokeret tårekanal opstår, når de drænrør, der fører tårer fra øjet til næsen, bliver blokeret. En tilstoppet tårekanal kan opstå ved fødslen eller senere i livet. Symptomerne omfatter rindende øjne og en ophobning af slim i øjenkrogen. En tilstoppet tårekanal er normalt ikke alvorlig og kan behandles med antibiotika eller varme kompresser.

Der er mange grunde til, at dine øjne kan løbe i vand, men der er tre hovedskyldige: allergier, tørre øjenlidelser og konjunktivitis. Hvis dine øjne ofte løber i vand, er det en god idé at opsøge en læge for at udelukke alvorlige tilstande og få lindring af de irriterende symptomer.

Indholdsfortegnelse

endagslinser

Endagslinser

Sammenlign priser og tilbud på endagslinser fra danske forhandlere.

ugelinser

Ugelinser

Se de bedste aktuelle tilbud på ugelinser fra danske forhandlere.

maanedslinser

Månedslinser

Få et overblik over de bedste priser fra førende danske forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anmeldelser
Begynd at skrive for at se de produkter du leder efter.