Guides og infomationer

Sådan går du fra briller til kontaktlinser

Det kan være skræmmende at tage beslutningen om at skifte fra briller til kontaktlinser. Du har trods alt haft briller på i årevis, og de er en del af din identitet. Men briller kan være besværlige og være i vejen, når du dyrker sport eller ønsker at tage et billede, men ikke kan se uden dem. Hvis du overvejer at skifte, er der her nogle få ting, du bør vide om kontaktlinser.

Det første, du skal gøre, er at bestille en tid hos en optiker. De vil være i stand til at fortælle, om dit syn er godt nok til, at kontaktlinser ville være en bedre mulighed for dig. Når du har fået grønt lys fra optometristen, vil de hjælpe dig med at vælge hvilken type kontaktlinser, der vil være bedst for dine øjne, samt lære dig, hvordan du sætter dem i og tager dem ud.

Før du beslutter dig for at få kontaktlinser, er det vigtigt at vide, at der er en vis indlæringskurve. Det kræver tid og øvelse at vænne sig til at sætte dem i og tage dem ud og til at vænne sig til følelsen af at have dem i øjnene. Du skal også rense dem hver dag, hvilket betyder, at du skal holde dig til endnu et trin i din skønhedsrutine! Men når du først har vænnet dig til det, vil det være en anden natur.

Der findes to hovedtyper af kontaktlinser: kontaktlinser til daglig brug og kontaktlinser til længerevarende brug. Daglige kontaktlinser er beregnet til at blive båret om dagen og taget ud om natten. Månedslinser kan bæres i op til 30 dage i træk, men det anbefales ikke, da det ikke giver dine øjne mulighed for at ånde. Der findes også engangslinser, som fås som daglige, ugentlige eller månedlige linser, hvilket kan være et godt valg, hvis du ikke ønsker at forpligte dig til at bruge kontaktlinser regelmæssigt.

Det er vigtigt at vide, hvad du går ind til, før du skifter til kontaktlinser, men det er vigtigt at vide, hvad du går ind til, før du skifter. Sørg for at rådføre dig med en optiker og prøv forskellige typer linser, indtil du finder det, der fungerer bedst for dig! Dit syn – og dit Instagram-feed – vil takke dig.

Indholdsfortegnelse

endagslinser

Endagslinser

Sammenlign priser og tilbud på endagslinser fra danske forhandlere.

ugelinser

Ugelinser

Se de bedste aktuelle tilbud på ugelinser fra danske forhandlere.

maanedslinser

Månedslinser

Få et overblik over de bedste priser fra førende danske forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anmeldelser
Begynd at skrive for at se de produkter du leder efter.