Guides og infomationer

Tørre øjne

Kender du den følelse, når dine øjne bliver helt røde og kløende? Og uanset hvor meget du blinker eller hvor mange gange du gnider dem, vil irritationen bare ikke gå væk? Hvis du oplever disse symptomer regelmæssigt, lider du måske af tørre øjne.

Tørre øjne er en almindelig tilstand, der opstår, når tårerne, der smører dine øjne, ikke er tilstrækkelige. Dette kan skyldes en række forskellige faktorer, herunder aldring, medicinering, miljøforhold og sygdom. Da tørre øjne kan være ret ubehagelige, er det vigtigt at forstå, hvad der forårsager denne tilstand, og hvordan den kan behandles.

Årsager til tørre øjne

Der er en række faktorer, der kan bidrage til tørre øjne. Efterhånden som vi bliver ældre, producerer vores krop færre tårer. Derfor er tørre øjne mere almindelige hos ældre voksne. Medicin som f.eks. antihistaminer, dekongestanter og antidepressiva kan også forårsage tørre øjne ved at reducere tåreproduktionen.

Desuden kan visse medicinske tilstande som Sjögrens syndrom – en sygdom, der påvirker kroppens evne til at producere fugt – og reumatoid arthritis også føre til tørre øjne. Miljøfaktorer som vind, røg og tørt klima kan også bidrage til tilstanden ved at få tårerne til at fordampe for hurtigt.

Symptomer på tørre øjne

Det mest almindelige symptom på tørre øjne er svie eller kløe. Andre symptomer omfatter rødme, smerte, sløret syn, lysfølsomhed og rindende øjne. Hvis du oplever nogle af disse symptomer regelmæssigt, bør du gå til øjenlæge for at finde ud af, om du har tørre øjne.

Behandling af tørre øjne

Heldigvis findes der en række måder at behandle tørre øjne på. En af de enkleste behandlinger er at bruge kunstige tårer eller salver til at smøre dine øjne. Du kan også bruge varme kompresser for at hjælpe med at øge tåreproduktionen. Desuden kan din læge anbefale nogle livsstilsændringer, f.eks. at undgå røg og vind og bruge en luftfugter i hjemmet i vintermånederne, hvor luften er særlig tør. Hvis disse foranstaltninger ikke virker, findes der receptpligtige behandlinger, som kan hjælpe med at lindre dine symptomer.

Hvis du regelmæssigt lider af svie eller kløe i øjnene, kan du have tørre øjne. Denne tilstand opstår, når tårerne ikke er tilstrækkelige til at smøre øjet, og kan skyldes aldring, medicin, miljøforhold og sygdom. Der er en række måder at behandle tørre øjne på, herunder kunstige tårer eller salver, varme kompresser, livsstilsændringer og receptpligtige behandlinger. Tal med din læge, hvis du tror, at du måske har tørre øjne, så han eller hun kan bestemme den bedste behandling for dig.

Indholdsfortegnelse

endagslinser

Endagslinser

Sammenlign priser og tilbud på endagslinser fra danske forhandlere.

ugelinser

Ugelinser

Se de bedste aktuelle tilbud på ugelinser fra danske forhandlere.

maanedslinser

Månedslinser

Få et overblik over de bedste priser fra førende danske forhandlere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Anmeldelser
Begynd at skrive for at se de produkter du leder efter.